Daltec Automatisering levert complete ICT-infrastructuur aan Vision Food visionfoodlogo
 
Als er een nieuw bedrijf wordt opgericht, moet er veel worden geregeld, waaronder de ICTinfrastructuur.
Vision Food zag vlak voor de zomer van 2012 het levenslicht en wilde vanaf dag één beschikken over minimaal vijf werkplekken, Voice-over-IP en andere ICT-oplossingen.
Daltec Automatisering wist de wensen van Vision Food binnen de gestelde tijd te realiseren.
De organisatie
Vision Food is een jong, innovatief bedrijf in het Groningse Ter Apel en richt zich op de combinatie van het duurzaam produceren, verpakken en het met High Pressure Processing (HPP) behandelen van vers en vers bereid voedsel. “Ons doel is om voedsel langer houdbaar te maken”, legt Marinus Bothof, director finance and strategy, uit. De wijze waarop Vision Food verse producten langer houdbaar maakt, zorgt ervoor dat er minder additieve nodig zijn, waardoor voeding gezonder wordt. De manier waarop dat wordt gedaan is met High Pressure Processing. Bothof: “Voedsel gaat vacuüm verpakt in speciale folie een hogedrukvat in. Dat wordt gevuld met water en onder een druk van zesduizend bar gebracht. Doordat de druk gelijkmatig wordt verdeeld, wordt het voedsel niet geplet, maar worden wel alle schadelijke virussen, bacteriën en andere micro-organismen gedood. De structuur, smaak en geur van het product blijven behouden. ” Veel producten zijn voor de behandeling met de HPP-machine slechts een week of twee houdbaar. Na de behandeling van slechts enkele minuten kan de voeding maanden in de koeling worden bewaard.
visionfood
 
De uitdaging
Het pand dat Vision Food voor de zomer in 2012 in Ter Apel betrok, was voorheen het onderkomen waar horecagroothandel Sligro koelverse maaltijden maakte. Er was dus al het een en ander aanwezig op het gebied van ICT, maar onduidelijk was welke zaken dat precies waren. Bothof: “We hebben in ons business plan onze wensen en eisen ten aanzien van de ICT en informatievoorziening meegenomen. Vanuit de twee andere aandeelhouders, de broers Henk en Nanno van der Veen, was er al contact met Daltec Automatisering. Daltec is langsgekomen om te inventariseren wat er aanwezig was en heeft dat samengevat in een offerte. Deze offerte heb ik laten toetsen in mijn netwerk en naast het aanbod van een aantal andere leveranciers gelegd. Het aanbod van Daltec was toegespitst op de situatie die hier aanwezig was en daarnaast was het een marktconform aanbod met een uitstekende prijskwaliteitverhouding, dus zijn we met het Groningse ICTbedrijf in zee gegaan.
vision aanbod
” Vision Food wilde als uitgangspunt vijf werkplekken in een doorgroeimodel dat eenvoudig schaalbaar is. Ook moesten de camera's in de productiehal worden ontsloten via het bedrijfsnetwerk en moeten medewerkers overal ter wereld, onafhankelijk van het gebruikte apparaat bij de bedrijfsinformatie kunnen.“We streven ernaar dat alle processoftware uitgevoerd is als Software-as-a-Service. Lokaal draaien er Office-pakketten, maar wellicht verhuizen we die in de toekomst ook nog naar de cloud”, zegt Bothof. Ook Voice-over-IP en back-updiensten worden bij Daltec afgenomen.
 
De implementatie
De implementatie van de nieuwe infrastructuur bij Vision Food was binnen drie weken geregeld. Dat was ook noodzakelijk, zegt Bothof.
vision infra
“Op het moment dat we de rechtspersoon oprichtten, wilden we direct aan de slag. Dan heb je zo snel mogelijk werkplekken en ICT-oplossingen nodig, want vanaf dag één ben je als bedrijf in business.” De inventarisatie van hardware, software en capaciteit was daarvoor al gedaan, dus vanaf dag één was het een kwestie van uitrollen. “Kabels werden getrokken, het netwerk werd aangelegd, er was voldoende hardware op voorraad en uiteindelijk werd daar een draadloos netwerk aan gekoppeld en we konden aan de slag.” Bothof is tevreden over het feit dat alle ICT-oplossingen bij één dienstverlener wordt afgenomen.“Het is bij eventuele problemen eenvoudiger om contact te houden met één leverancier dan met een heleboel die ook nog eens naar elkaar kunnen gaan wijzen. Daarnaast kent Daltec hier lokaal de situatie. Zij ontzorgen ons op ICT-gebied.”
vision ontzorgt
De toekomst
Het jonge, innovatieve voedselverpakkingsbedrijf heeft flinke groeiambities. Veel producenten en groothandels hebben inmiddels interesse getoond. Vision Food richt zich momenteel sterk op de Duitse markt. Die markt heeft tachtig miljoen consumenten die de omslag van diepvries naar koelvers aandachtig volgen. Vision Food werkt al voor een grote Duitse supermarktketen en ook in Nederland liggen producten in de supermarkt en bij groothandels die door Vision Food zijn verpakt of met HPP zijn behandeld. “We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken”, zegt Bothof, “maar we verwachten en merken wel dat onze visie, het duurzaam verpakken en langer houdbaar maken van voedsel, steeds meer op de maatschappelijke agenda komt te staan van fabrikanten, grossiers en retailers.” Op ICT-vlak is die groei meegenomen in het doorgroeiplan, waardoor de onderneming niet voor verrassingen komt te staan. Dat neemt niet weg dat er altijd wensen blijven. “Zo willen we nu graag de procesbesturing van de HPP-machine voor een langere periode kunnen volgen via het netwerk. We willen de data per cyclus die we doen terug kunnen lezen. Daar kwamen we met de leverancier van de machine niet uit, dus hebben we Daltec gevraagd om daarover mee te denken. Zij hebben een technische nota en visie geschreven en dat is nu de leidraad om onze samenwerking voort te zetten.”
bothof
 
 
 
 
 
Daltec Automatisering helpt Zorggroep Leveste Middenveld bij e-mailmigratie
 
Vier grote zorginstellingen in Drenthe fuseerden in 2009 tot de Zorggroep Leveste Middenveld. Dat had niet alleen organisatorische gevolgen, maar ook op het gebied van ICT waren veranderingen noodzakelijk. Zo moest er een nieuw e-mailsysteem komen op basis van Microsoft Exchange en werden de twee ziekenhuizen als elkaars failover ingericht.
Daltec Automatisering levert complete ICT-infrastructuur aan Vision Food

Als er een nieuw bedrijf wordt opgericht, moet er veel worden geregeld, waaronder de ICTinfrastructuur. Vision Food zag vlak voor de zomer van 2012 het levenslicht en wilde vanaf dag één beschikken over minimaal vijf werkplekken, Voice-over-IP en andere ICT-oplossingen. Daltec Automatisering wist de wensen van Vision Food binnen de gestelde tijd te realiseren.
Daltec Automatisering verzorgt voor Pro Facto werkplekken uit de cloud

De medewerkers van het bestuurskundig en juridisch onderzoeksbureau Pro Facto werken door heel Nederland. Om zo flexibel mogelijk te kunnen werken en vanaf iedere plek met ieder willekeurig apparaat bij de bedrijfsinformatie te kunnen, werd er gekozen voor werkplekken uit de cloud: Werkplek Online van Daltec Automatisering.