Daltec Automatisering verzorgt voor Pro Facto werkplekken uit de cloud profactologo
De medewerkers van het bestuurskundig en juridisch onderzoeksbureau Pro Facto werken door heel Nederland. Om zo flexibel mogelijk te kunnen werken en vanaf iedere plek met ieder willekeurig apparaat bij de bedrijfsinformatie te kunnen, werd er gekozen voor werkplekken uit de cloud: Werkplek Online van Daltec Automatisering.
 De organisatie
Pro Facto is een bureau voor praktijkgericht bestuurskundig en juridisch onderzoek, advies en onderwijs. Het Groningse bedrijf bestaat sinds 2000 en heeft 16 medewerkers die landelijk actief zijn. Klanten zijn vrijwel uitsluitend overheden. Zo was Pro Facto betrokken bij onderzoek naar de embryowet, maar deed het ook onderzoek naar het betalingsgedrag van klanten voor het Centraal Justitieel Incassobureau.Omdat de medewerkers van Pro Facto door heel Nederland werken, ontstond de wens om overal en device-onafhankelijk toegang te hebben tot het bedrijfsnetwerk. Bureaumanager Wilma Eefting: “Op het moment dat onze server eigenlijk aan vernieuwing toe was, zijn we gaan kijken welke mogelijkheden de cloud ons bood.”
profactogebouw
 
De uitdaging
Pro Facto vroeg diverse offertes op, waaronder aan de huidige ICT-dienstverlener Daltec. Eefting: “We zijn al een aantal jaren tevreden klant bij Daltec, maar wilden voor deze stap toch graag verschillende aanbieders vergelijken op de prijs-kwaliteitverhouding. Daltec sprong er voor ons wederom uit.” Pro Facto zocht een totaaloplossing waarbij het onderhoud en de support volledig bij de dienstverlener ligt, aangezien het bedrijf geen eigen ICTmedewerkers in dienst heeft. “Wat voor ons ook belangrijk is, is dat het contact met Daltec persoonlijk is en ze onze situatie goed kennen. We wilden niet terechtkomen bij een groot ICT-bedrijf voor wie wij een van de vele klanten zouden zijn.” Aangezien Daltec al een paar jaar de algemene kostenICT-dienstverlening voor Pro Facto verzorgd, was het bedrijf goed op de hoogte van de situatie bij het onderzoeksbureau en wist het met hun cloudoplossing Werkplek Online aan de eisen en criteria van Pro Facto te voldoen. “We huren nu werkplekken in de cloud, die in het datacenter van Daltec draaien. Overal ter wereld hebben we met willekeurig welk apparaat toegang tot ons bedrijfsnetwerk. Het voordeel daarvan is dat we zelf geen hardware en standaard software meer hoefden aan te schaffen, dat backups en systeembeheer geregeld zijn en dat we een vaste prijs per maand betalen”, zegt Eefting.
 
De implementatie
De overstap van een eigen omgeving naar de cloudomgeving van Daltec verliep vrij geruisloos. “Samen met Daltec hebben we een planning gemaakt, vervolgens werd de data gemigreerd en werden de werkplekken overgezet. Dat laatste was in één dag gebeurd, niemand heeft daar enige hinder van ondervonden”, vertelt Eefting. De werkplekken van Pro Facto zijn voorzien van Microsoft Office 2010 Professional en de medewerkers krijgen een mailbox van 3GB die ook via webmail, smartphone en tablet te raadplegen is. Per gebruiker is er standaard 5GB schijfruimte beschikbaar en heeft het bedrijf eveneens de beschikking over andere standaard software als Mozilla Firefox, Internet Explorer, Adobe Reader en Bullzip PDF zekerheidPrinter. “Hoewel het mogelijk is om maatwerk te laten implementeren, hebben wij voor de standaardoplossing gekozen. Uitbreiden van de opslagcapaciteit is eenvoudig te regelen.” In het begin deden zich een aantal kleine zaken voor die opgelost moesten worden, maar dat werd rap opgepakt door Daltec. Eefting: “De 24x7 support is erg goed. Ze zijn goed en snel bereikbaar, reageren adequaat en staan,indien nodig, snel op de stoep.” De flexibiliteit van Werkplek Online is voor Eefting en haar collega's de grootste winst. Daarnaast weet het bedrijf zich verzekerd van altijd de nieuwste software. En ook het vast bedrag per maand wordt prettig ervaren. “We weten vooraf precies waar we aan toe zijn.”
 
De toekomst
Grote IT-wensen zijn er voorlopig niet bij Pro Facto. Wel wordt er binnenkort gestart met VoIP, dat ook wordt geïmplementeerd door Daltec Automatisering. Het voordeel daarvan is dat er een gratis integratie gemaakt kan worden met Werkplek Online. Zo is eenvoudig een call logboek op te vragen en ontvangen medewerkers voicemails eveneens in hun mailbox.
eefting
 
 
Daltec Automatisering helpt Zorggroep Leveste Middenveld bij e-mailmigratie
 
Vier grote zorginstellingen in Drenthe fuseerden in 2009 tot de Zorggroep Leveste Middenveld. Dat had niet alleen organisatorische gevolgen, maar ook op het gebied van ICT waren veranderingen noodzakelijk. Zo moest er een nieuw e-mailsysteem komen op basis van Microsoft Exchange en werden de twee ziekenhuizen als elkaars failover ingericht.
Daltec Automatisering levert complete ICT-infrastructuur aan Vision Food

Als er een nieuw bedrijf wordt opgericht, moet er veel worden geregeld, waaronder de ICTinfrastructuur. Vision Food zag vlak voor de zomer van 2012 het levenslicht en wilde vanaf dag één beschikken over minimaal vijf werkplekken, Voice-over-IP en andere ICT-oplossingen. Daltec Automatisering wist de wensen van Vision Food binnen de gestelde tijd te realiseren.
Daltec Automatisering verzorgt voor Pro Facto werkplekken uit de cloud

De medewerkers van het bestuurskundig en juridisch onderzoeksbureau Pro Facto werken door heel Nederland. Om zo flexibel mogelijk te kunnen werken en vanaf iedere plek met ieder willekeurig apparaat bij de bedrijfsinformatie te kunnen, werd er gekozen voor werkplekken uit de cloud: Werkplek Online van Daltec Automatisering.