Disaster Recovery

23

Brandschade, rookschade, waterschade, inbraak of een gecrashte server: het is een ramp voor uw onderneming. Het herstellen van uw gegevens na zo'n ramp noemen wij een Disaster Recovery. In de afgelopen jaren hebben wij ons hierin kunnen specialiseren en hebben wij al heel wat data van klanten kunnen redden. Wist u dat 80% van de ondernemingen binnen 5 jaar failliet gaan als de data niet meer te redden is?

Als de ramp nog klein is en de apparatuur werkt fysiek nog, dan kunnen wij uw apparatuur in eigen huis nog herstellen door middel van speciale apparatuur en software. Als de ramp wat groter is, kan onze partner in Zweden met geavanceerde apparatuur uw data nog uitlezen. Zelfs als uw datadrager/hardware ernstig is beschadigd.

Ook als u beschikt over een backup, dan kan het terugzetten van gegevens nog een hele klus zijn. Wij kunnen u binnen enkele uren voorzien van servers en werkstations die we via een partner inhuren (desnoods met huisvesting); op deze manier bent u razendsnel weer in bedrijf.

Kijk in uw verzekeringspolis of u bent gedekt voor reconstructiekosten of vraag uw verzekeringsadviseur hiernaar; de kosten die wij tijdens de disaster recovery maken, worden dan namelijk gedekt door de reconstructieclausule in uw verzekering. De kosten voor deze extra verzekering zijn minimaal en beperken zich veelal tot enkele tientjes per jaar.
Daltec Automatisering helpt Zorggroep Leveste Middenveld bij e-mailmigratie
 
Vier grote zorginstellingen in Drenthe fuseerden in 2009 tot de Zorggroep Leveste Middenveld. Dat had niet alleen organisatorische gevolgen, maar ook op het gebied van ICT waren veranderingen noodzakelijk. Zo moest er een nieuw e-mailsysteem komen op basis van Microsoft Exchange en werden de twee ziekenhuizen als elkaars failover ingericht.
Daltec Automatisering levert complete ICT-infrastructuur aan Vision Food

Als er een nieuw bedrijf wordt opgericht, moet er veel worden geregeld, waaronder de ICTinfrastructuur. Vision Food zag vlak voor de zomer van 2012 het levenslicht en wilde vanaf dag één beschikken over minimaal vijf werkplekken, Voice-over-IP en andere ICT-oplossingen. Daltec Automatisering wist de wensen van Vision Food binnen de gestelde tijd te realiseren.
Daltec Automatisering verzorgt voor Pro Facto werkplekken uit de cloud

De medewerkers van het bestuurskundig en juridisch onderzoeksbureau Pro Facto werken door heel Nederland. Om zo flexibel mogelijk te kunnen werken en vanaf iedere plek met ieder willekeurig apparaat bij de bedrijfsinformatie te kunnen, werd er gekozen voor werkplekken uit de cloud: Werkplek Online van Daltec Automatisering.